A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Важливий – результат!» – очільник області про об’єднавчі процеси

Дата: 30.05.2017 08:27
Кількість переглядів: 716

    На Черкащині ще шість звернень про призначення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах спрямували до ЦВК. Про це сказав очільник області Юрій Ткаченко на засіданні колегії в ОДА.

    Натепер в області вже створено 10 громад-об’єднавців. У низці районів працюють робочі групи. Однак ще лишаються «сірі зони», каже голова Черкаської ОДА. Тобто райони, де немає прогресу в об’єднавчих процесах. Приміром, Жашківський, Звенигородський, Лисянський, Маньківський тощо.

    – Кожен посадовець повинен мати державницьку позицію та максимально реалізовувати державну політику, – наголосив Юрій Ткаченко. – Зокрема, в питаннях децентралізації, яку ініціювали Президент України й Уряд. Відсидітися не вийде. Тут важливий – результат! Якщо я матиму факти, що в котромусь районі його керівник чи будь-хто інший гальмує процес об'єднання громад, то реагуватиму жорстко. За три-п’ять років території стануть неконкурентоспроможними, порівняно з тими, де вже створені об’єднані громади. Тому ми маємо в цьому питанні всіляко допомагати та забезпечувати вільний доступ громад до розвиткових інструментів.

    Нагадаємо, місяць тому відбулися вибори в чотирьох об’єднаних громадах на Черкащині: Степанецькій, Селищенській, Ротмістрівській сільських і Шполянській міській. Раніше очільник області дав завдання активізувати об’єднавчі процеси, щоби до кінця року тут функціонували до 40 об’єднаних громад. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь