A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В обласній адміністрації вирішували питання вилучення та утилізації пестицидів

Дата: 06.09.2018 08:13
Кількість переглядів: 678

    Низку доручень щодо вилучення та знешкодження невідомих і заборонених для використання пестицидів надав перший заступник голови обласної адміністрації Віталій Коваль керівникам на місцях та профільним структурам. В ОДА він провів нараду щодо поводження з небезпечними відходами, які зберігаються на території області.

    Одна з основних екологічних проблем, що потребує вирішення на сьогодні, за словами Віталія Володимировича, – небезпека забруднення середовища внаслідок невідомих, непридатних та заборонених до використання пестицидів й агрохімікатів, накопичених за радянських часів колишніми сільськогосподарськими підприємствами.

    – На Черкащині до кінця року діє обласна програма з утилізації та знешкодження пестицидів, – сказав перший заступник. – Нею передбачено повне очищення території від пестицидів шляхом виконання спеціалізованими підприємствами робіт з екологічно безпечного їх збору, перевезення, утилізації та знешкодження. Однак існує проблема з пошуком таких виробництв, які на законних підставах можуть здійснювати зазначені функції. Це питання потребує врегулювання на державному рівні. Попередньо з цього приводу ми звертались до центральних органів. Водночас маємо й на місцях посприяти вирішенню питання, затвердивши, зокрема, відповідні програми, де таких ще немає, посилити контроль за зберіганням місць зберігання відходів відповідними службами та інспекціями, а також розробити нову програму, враховуючи пропозиції районів, міст та об’єднаних громад.

    Начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева також наголосила на потребі пришвидшення роботи щодо ліцензування підприємства, яке б могло повністю забезпечити цикл збору, транспортування, знешкодження пестицидів або визначитись із транскордонним перевезенням.

    У ході наради йшлося і про ситуацію зі сховищем непридатних пестицидів в смт Єрки на Катеринопільщині, також на території Звенигородського, Монастирищенського, Тальнівського, Жашківського районів. Відповідні доручення одержали керівники на місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь